Zomer

Het stadje Murau (op 15 km afstand) beroemt zich op de schoonste lucht in Oostenrijk, op haar stadsrechten uit 1298 en op haar schlagersterren Brunner&Brunner. Verder is in Murau de “ Mur Valley Railway “, een ouderwetse stoomtrein waarmee een rit gemaakt kan worden. Voor bierkenners is een bezoek aan de Murauer Brauerei zeker de moeite waard. Voor de golfliefhebbers is dit ook een paradijs, in de omgeving zijn maar liefst 24 Golfbanen.

Door het landschap kronkelt de rivier de Mur, ideaal voor kanoën en raften. Ook liggen er in de omgeving diverse meren om op te zeilen of te windsurfen. Bij de meeste grote meren zijn zeilscholen-of verhuurcentra van zeilboten enz.

Voor wandelaars is het een zeer geschikt gebied, er zijn meer dan 270 km gemarkeerde wandelpaden, ook zijn er GPS wandelroutes beschikbaar. Meerdaagse trektochten zijn mogelijk.

Wilt u met de auto een tocht gaan maken dan is de Nockalmstasse een hele goede aanrader, van mei tot eind oktober geopend. Het is een tocht door een oorspronkelijk middelgebergte-landschap dat in 1987 als Nationalpark Nockberge onder bescherming werd gesteld. Met de grootst mogelijke voorzichtigheid aangelegd, slingert de 35 km lange weg zich door het groene paradijs, langs welke de leergierige bezoekers bij meerdere informatieborden meer te weten kunnen komen.

Nockalmstrasse