Wintersport in Kreischberg

Kreischberg is onderdeel van het skigebied Murau, dat middenin de vallei tussen Stolzalpe (1870m) en de Frauenalpe (2004m) ligt. Een kindvriendelijke wintersportplaats en ideale uitvalsbasis voor de vele skigebieden waardoor het wordt omringd. Met één skipas, ‘der Murtaler’, kan men terecht in de Turracher Höhe, Kreischberg, Lachtal, Hohentauern en Präbichl. Een totaal van 55 kabelbanen en skiliften en meer dan 150 kilometer aan pistes. De afstand van het chalet tot aan de skilift Kreischberg is ongeveer 200 meter. Het winterseizoen start in de eerste week van december.

Ideaal vakantiegebied

Door de centrale ligging is het een ideaal vakantiegebied, zowel in de zomer als in de winter. Meer dan 200 zonnedagen per jaar en het sneeuwzekere skigebied maken het een perfecte wintersportbestemming. In de zomer is het een prachtig gebied voor wandelaars en fietsers met ruim 270 km gemarkeerde paden en de mogelijkheid GPS-routes af te leggen. Ook golfliefhebbers halen hun hart op in de omgeving, met maar liefst 24 golfbanen. De gondelbaan is in de zomer geopend van zondag tot en met woensdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Activiteiten

Murau (op 8 km afstand) staat bekend om de schoonste lucht van Oostenrijk, haar stadsrechten en de schlagersterren Brunner&Brunner. Verder rijdt de ouderwetse stoomtrein ‘Mur Valley Railway’ door Murau. Door het landschap kronkelt de rivier de Mur, ideaal voor kanoën en raften. Ook liggen er in de omgeving diverse meren om op te zeilen of te windsurfen. Een autotocht door Nockalmstasse, geopend van mei tot oktober, is een grote aanrader! Dit is een tocht door een oorspronkelijk middelgebergte-landschap, dat in 1987 als Nationalpark Nockberge onder bescherming werd gesteld. 

Pistes

Blauwe pistes: 17 km
Rode pistes: 17 km
Zwarte pistes: 8 km
Totaal: 42 km

Liften

Sleepliften: 7
Stoeltjesliften: 4
Gondels: 3
Capaciteit: 12.000 pers./uur

Overige informatie

Seizoensstart: 3 december
Seizoenseinde: 2 april
Minimale hoogte: 850 m
Maximale hoogte: 2130 m

Skiverhuur

Op steenworp afstand van onze Chalet vindt u de skiverhuur van Intersport. Bij Intersport Rent kunnen wintersporters in Kreischberg direct bij het dalstation hun uitrusting huren.

Horeca

Je vindt verschillende leuke terrasjes en restaurants op de pistes om een hapje te eten. Uiteraard is er ook gelegenheid voor après-ski!